Stoelmassage

STOELMASSAGE


Geschiedenis stoelmassage


Stoelmassage is een ontwikkeling die begonnen is in Aziƫ. Daar werden aan het Chinese keizerlijk hof de notabelen zittend gemasseerd. Dit was nog niet op een bijzondere stoel, maar gewoon op een krukje.

Vanuit Aziƫ werd deze massage kennis overgebracht naar Amerika en werd deze vorm van massage op straat uitgevoerd tegen een kleine vergoeding.

Uiteindelijk werd het krukje ingeruild voor een mooi ontwikkelde stoel waarin men voorovergebogen kon zitten en de stoelmassage optimaal kon plaatsvinden. Dat zijn de voorlopers van de stoelen waarmee nu wordt gemasseerd.

Door het gebruik van deze mooie mobiele stoelen werd het al snel mogelijk om massages bij bedrijven te geven.

 

Preventieve stoelmassage


Stoelmassage is perfect om acute stresssituaties aan te pakken.

Iedereen kent wel dat zeurende gevoel tussen de schouders: het gevolg van werkdruk en stress. Dan kan een massage heerlijk aanvoelen en onmiddellijk tot een meer ontspannen gevoel leiden. Steeds meer bedrijven doen een beroep op een expert in stoelmassage.


Preventief is stoelmassage heel zinvol. Het verlicht pijn en vermindert stress, het kan snel en het kan op lokatie.


De basis is drukpuntmassage.

Vooral het hoofd, de nek, de schouders, de armen en de handen worden gemasseerd. Stress laat zich immers vooral daar voelen.   


Wat houdt een stoelmassage in? Een stoelmassage is een heerlijke 20 tot 30 minuten durende drukpuntmassage, ontwikkeld als korte maar effectieve ontspanningsmassage en vindt plaats op een speciale, ergonomisch ontworpen stoel. Tijdens de massage blijven de kleren gewoon aan. Op deze stoel neemt uw lichaam een heerlijke relaxte houding aan zodat de spieren zich al snel ontspannen en u ontvankelijk bent voor de massage.


Tijdens het masseren worden het spier- en zenuwstelsel gestimuleerd en wordt de doorbloeding bevorderd. De resultaten van een stoelmassage zijn zowel fysiek als psychisch opmerkelijk te noemen. De behandelde persoon voelt zich fris en energiek en kan er onmiddellijk weer tegenaan.


De massage wordt door de kleding heen gegeven zonder olie.


Curatieve stoelmassage


Bij de curatieve stoelmassage gebruik ik olie!!!

Daarmee behandel ik spieren die zich hebben vastgezet en klachten veroorzaken.

Deze zeer effectieve massagevorm zal dus op de blote huid plaatsvinden.


De zeer effectieve behandelingswijze leidt tot snel herstel van aangedane spieren, waardoor klachten (en mede daardoor het ziekteverzuim op de werkvloer) zeer snel kunnen worden gereduceerd.


Stoelmassage voor bedrijven


Doet u graag iets extra's voor uw personeel? Dan is het inzetten van stoelmassage misschien een idee.


Stoelmassages worden steeds vaker op de werkplek ingezet als vorm van preventieve massage en kan gezien worden als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam en een zeer doeltreffende manier om ziekteverzuim door (werk)stress te voorkomen. De massage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen.

Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Het geeft een ontspannen en verfrist gevoel. Een opkikker voor lichaam en geest! 


Een structurele inzet van stoelmassages levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van uw personeel, waardoor uw onderneming eenvoudigweg beter functioneert.


Stoelmassage en de belastingdienst


Stoelmassages kunnen, onder bepaalde voorwaarden, worden verstrekt zonder dat dit ten koste gaat van het forfait van de werkkostenregeling. Meer  informatie is te vinden in het handboek loonheffingen 2018 onder het hoofdstuk 20.1.9. Arbovoorzieningen op de site van de belastingdienst.